HACCP Engedély - Kockázatelemzés - Felülvizsgálat

Kockázatelemzés - Engedélyek

A 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) értelmében, ill. annak alapján "a munkáltató köteles minőségileg, illetve szükség esetén mennyiségileg értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat”. Ezen dokumentációt tehát abban az esetben kell elkészíttetni, amennyiben egy vállalkozásnak alkalmazottja van, ide kell érteni a kisegítő családtagot is. A korábbiakkal ellentétben a tevékenység megkezdése előtt kell készüljön az elemzés. A kockázatelemzés kialakítása munkabiztonsági, illetve munka-egészségügyi szaktevékenységnek minősül. Amennyiben cége még nem rendelkezik munkahelyi kockázatelemzéssel, hívjon bizalommal, és segítek megfelelni a hatósági előírásoknak!

Felülvizsgálat

A Mvt. szerint azonban a kockázatértékelést a kiépítést követően indokolt esetben, de legalább 3 évente köteles elvégezni. Indokolt esetnek kell tekinteni különösen az alkalmazott tevékenység, technológia, munkaeszköz munkavégzés módjának megváltozását illetve minden olyan az eredeti tevékenységgel összefüggő változtatást, amelynek eredményeképpen a munkavállalók egészségét biztonságát meghatározó munkakörülményi tényezők megváltozhattak, ideértve a munkaklíma-, zaj-, rezgésterhelést, légállapotokat (gázállapotú, por, rost légszennyezők minőségi, illetve mennyiségi változását).

Soron kívül el kell végezni a kockázatértékelést, ha az alkalmazott tevékenység, technológia, munkaeszköz, munkavégzés módjának hiányosságával összefüggésben bekövetkezett munkabaleset, fokozott expozíció, illetve foglalkozási megbetegedés fordult elő, vagy a kockázatértékelés a külön jogszabályban meghatározott szempontra nem terjedt ki.

haccp, engedély, oktatás, tanfolyam, munkavédelem, kémiai kockázatelemzés, gyártmánylap, munkahely, rövid, gyors, határidő új üzletnyitás, haccp, munkavédelem, kémiai kockázatbecslés, ántsz, oktatás, tanácsadás, rendszerkiépítés, felkészítés, tanácsadó, haccp rendszer, auditálás, segédlet, felülvizsgálat, haccp rendszer, kialakítás, kiépítés, tanácsadó

Hasznos Linkek

www.OMMF.hu
Munkavédelmi törvény